Over Ons

Over ons

In januari 2010 ontstond Stichting De Bibliotheek CultuurPuntAltena uit een samenvoeging van drie Bibliotheekorganisaties in het Land van Heusden en Altena. We hebben vestigingen in Wijk en Aalburg, Hank, Nieuwendijk en Woudrichem. Daarnaast zijn er nog servicepunten in verschillende dorpen. Hier kan je online gereserveerde boeken ophalen en geleende boeken inleveren.

Onze Bibliotheek is actief in de gehele gemeente Altena. Naast de uitleenfunctie in de Bibliotheken werkt onze organisatie veel samen met scholen, kinderopvangorganisaties en cultureel-maatschappelijke organisaties op het gebied van leesbevordering, mediawijsheid en cultuureducatie.

We vinden het belangrijk dat de inwoners van Altena zich blijven ontwikkelen. Zodat ze ook in de toekomst zichzelf kunnen helpen in de snel veranderende maatschappij. We organiseren daarom verschillende (culturele) activiteiten, workshops, lezingen en trainingen.

Algemene gegevens

Statutaire naam: 
Stichting De Bibliotheek CultuurPuntAltena
KvK-nummer: 18076649
BTW-nummer: NL813864604 B01
Banknummer: NL49 RABO 0398 7456 09
RSIN: 813864604

Postadres:
Raadhuisplein 1
4285 CP Woudrichem
E-mail: info@bibliotheekaltena.nl
Telefoonnummer: (085) 040 11 63

Statuten

De bepalingen en grondregels van onze stichting zijn opgenomen in de statuten.

Bekijk onze statuten

Meerjaren Beleidsplan

Onze missie, visie en doelen vertaalden we in een meerjarenbeleid.

Bekijk ons meerjaren beleidsplan

Verslaglegging

Elk jaar leveren we een jaarverslag en een jaarrekening op.

Bekijk onze jaarverslagen en jaarrekeningen

De Bibliotheek financieel steunen?

De Bibliotheek CultuurPuntAltena heeft de officiƫle ANBI status voor culturele instellingen. Dit betekent dat we ons als Bibliotheek nagenoeg geheel inzetten voor het algemeen belang. Dat maakt doneren aan een culturele instelling als de Bibliotheek fiscaal aantrekkelijk, omdat er een extra giftenaftrek geldt.

Meer informatie