Vrijwilligerswerk

Houd jij van letters en cultuur? En help je graag andere mensen? Dan zoeken we jou!

Vrijwilligerswerk in de Bibliotheek

Veel werk dat de Bibliotheek CultuurPuntAltena doet in de Bibliotheken, maar ook daarbuiten, kan alleen worden gedaan door de inzet van vrijwilligers.

Dit zijn enthousiaste en gedreven inwoners van de gemeente Altena die ons ondersteunen op onze vestigingen en servicepunten.

Bijvoorbeeld met het wegwijs maken van onze bezoekers, het ondersteunen bij uitlenen, innemen, reserveren en adviseren. Daarnaast zijn er ook vrijwilligers die boeken rondbrengen voor mensen die fysiek niet meer in staat zijn om naar de bibliotheek te komen en die voorlezen bij mensen thuis of in instellingen. Je kunt ook als taalmaatje aan de slag en mensen ondersteunen bij hun taalontwikkeling. Dan ga je aan de slag als vrijwilliger in het DigiTaalhuis. Of wat dacht je van de VoorleesExpress? Waar je als vrijwilliger in een gezin aan de slag gaat met taalspelletjes en er gaat voorlezen.

Kortom, er is genoeg te beleven als vrijwilliger in de Bibliotheek. Zitten er werkzaamheden tussen waar jij enthousiast van word? Kom eens langs voor een kop thee of koffie!

Vrijwilligster Alice vertelt

Wat bieden wij je?

Je komt terecht in een gezellig team en binnen een boeiende werkomgeving. Daarnaast krijg je van een gratis lidmaatschap en worden je reiskosten vergoed. Ook zijn er mogelijkheden voor opleidingen en trainingen.

Hoe werkt het?

Samen bespreken we de mogelijkheden en kijken we wat het beste bij je past. Daarna kijk je een aantal keer met een van onze medewerkers of vrijwilligers mee. Uiteraard hopen we dat je zo enthousiast bent dat we je in kunnen werken.

Zeg jij ja?

Daar zijn we heel blij mee! Bel ons voor een afspraak en wij zorgen dat de koffie/ thee klaar staat. Wil je eerst wat meer informatie? Ook dan ben je van harte welkom! Aanmelden kan ook via de onderstaande knop.

Meer informatie

Via de onderstaande links krijg je meer informatie over de verschillende vrijwilligersfuncties bij onze Bibliotheek:

  • Klik hier voor het functieprofiel Vrijwilliger Frontoffice De Werf.
  • Klik hier voor het functieprofiel Vrijwilliger Boekendienst aan huis.
  • Klik hier voor het functieprofiel Vrijwilliger Servicepunt.
  • Klik hier voor het functieprofiel Vrijwilliger Ondersteuner MFC de Werf.
  • Klik hier voor het functieprofiel Vrijwilliger DigiTaalhuis.
  • Klik hier voor het functieprofiel Vrijwilliger Kernvestiging.
  • Klik hier voor het functieprofiel Vrijwilliger Voorleesexpress.